familjesafari pdf32

Guide: engelsktalande  Antal dagar:Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Nairobi 

1Detta är som en vanlig safari till det natur- och djursköna Kenya. Dock är denna safariresa speciellt anpassad för hela familjen. Att barnen ska kunna få ut så mycket som möjligt av resan och inte bara följa med och titta på djur i timmar, utan dessutom kunna deltaga mer aktivt i äventyret så det inte uppfattas som långtråkigt.

Här blir de små resenärerna medlemmar i äventyrsklubben”Adventures Club” och genomför aktiviteter tillsammans med lokala guider, vana att handskas med yngre. Föräldrar är också välkomna. Det ges möjlighet till att rida på kamel, mata en giraff och se chimpanser på nära håll. Man får även gå på vandring med Masaikrigare, tyda spår av djur, lära sig att göra upp eld med pinnar, fånga fjärilar och få en inblick i ett Masaihem. Mycket går ut på att lära sig och vara vän med naturen. Inslagen är mycket uppskattade, de både glädjer och fascinerar de små.

Detta är i första hand en resa för enskilda familjer eller mindre sällskap. Att komma i grupper om barn blir svårhanterligt och ökar dessutom risken att skrämma iväg djur som ska matas eller betraktas på nära håll.

DAG 1 SWEETWATERS
Efter ankomst möter lokalguide för transport till Sweetwaters reservatet vid botten av berget Mount Kenya. Incheckning på hotellet. (M)

DAG 2 SWEETWATERS – SAMBURelefantAfrikaU
Efter frukost forsätter vi nordväst mot Samburu. Vi inleder med ett besök vid ett av de Chimpanzee Sanctuary(skyddsområde) som finns i Sweetwaters och chimpanserna för att få en närmare inblick i deras tillvaro. Samburu-reservatet bjuder på varierande natur med floden Uaso Nyiro, grässlätter och berg. Djur som anses unika för regionen lever i området, bland annat beisa oryxen, den utrotningshotade grevysebran och somalistrutsen. Gepard är inte ovanlig och förhoppningsvis får vi syn på det allra snabbaste djuret. (F-L-M)

DAG 3 SAMBURU
Hela dagen tillbringar vi i vildmarksområdet. Vi åker ut på både förmiddags- och eftermiddags safari. Samburo består av ganska torr buskvegetation med klippiga berg. Hyenor, svarta schakaler, giraffer och landsköldpaddor syns ofta. (F-L-M)

DAG 4 SAMBURU – LAKE NAIVASHA
Vi kommer till den vackra Rift Valley och Lake Naivasha. I den natursköna dalen ser vi framför allt gamar, pelikaner och antiloper. Intill själva skön lever också många flodhästar. Eftermiddagen på egen hand för tid till att koppla av eller upptäcka mer av Lake Naivasha i egen takt. (F-L-M)

DAG 5 LAKE NAKURU
Efter frukost kör vi till Lake Nakuru nationalpark för att spendera dagen där. Själva Nakurusjön är ett vattenhål dit många djur kommer för att dricka, inte minst gaseller och antiloper, dessutom syns mer än 450 fågelarter där. Mest spektakulärt är mängden av alla flamingor som fullkomligt färgar området rosa, periodvis är de flera hundratusen till antalet. (F-L-M)

DAG 6 LAKE NAIVASHA – MASAI MARAfamilyAfrika
Efter frukost åker vi till Masai Mara. Vi checkar in och äter lunch på vår lodge. Masai Mara är massajernas land. Masajer är ett vänligt och färgglatt nomadfolk som lever vid gränsen mellan Kenya och Tanzania. De sägs ha levt där i flera hundra år, bär stora smycken och traditionella kläder som ofta är mycket starkt röda till färgen. De vackert klädda massajerna syns på långt håll och sätter bokstavligen färg på savannen. Det är fascinerande att se när de för sin boskap över det flacka landskapet. (F-L-M)

DAG 7 MASAI MARA
Vi spenderar hela dagen i Masai Mara och tid för barnen till samvaro med Masaier ges. I Adventure´s Club får man bland annat lära sig att tyda djurspår och pröva på att använda pilbåge, På eftermiddagen gör vi ytterligare en safaritur i området I Masai Mara finns”the big five” – elefant, noshörning, buffel, leopard och lejon. Förhoppningen är att vi får se samtliga.(F-L-M)

DAG 8 MASAI MARA - NAIROBI
Efter frukost kör vi tillbaka till Nairobi och flygresa hemåt. Resan kan även kombineras med bad i Malindi vid kusten eller på Zanzibar.(F)

Prisindikation 19 950 SEK per person, baserat på familj med 4 personer. Barn under 12 år får 50% rabatt på pris per person. Flyg tillkommer.


Valuta: Kenyansk Shilling. USD eller resecheckar rekommenderas.
El: 220 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum skaffas på kenyas ambassad. Kostnad ca 400 SEK. Visum kan även fås vid ankomst. Kostnad ca 50 USD.
Övrigt: Oömma kläder, varm tröja för kvällar och tidiga morgnar, kikare, myggmedel och ficklampa rekommenderas.

Klicka här för PDF

© Rubinresor 2009-2018