flodkryssning-romantiska-donau

7361_SHIPS_AMA_AmadagioLOGO-07_edit1_HREn veckas kryssning längs anrika Donau är en magnifik upplevelse, floden inramas av otroligt vackra dalgångar, fruktodlingar, historiska byggnader och charmiga byar. Vi besöker inte mindre än tre huvudstäder, Wien, Bratislava och Budapest, och på varje plats får vi stifta bekantskap med Europas största kulturskatter.
 
Förutom shopping och intressanta utflykter får vi promenera på kullerstenstorg - kantade av gammeldags gaslampor, besöka palats och kanske färdas en bit med häst och vagn? När man blickar ut över floden kvällstid, med gamla stadsdelar upplysta och ljusets sken som avspeglas i vattnet, förstår man varför Donau anses vara så romantisk.
Flodkryssningar i Europa har blivit mycket populärt, varför är inte svårt att förstå. Som med alla typer av kryssningar checkar man in och ut endast en gång men besöker flera platser. Kryssningarna går i lugnt och behagligt tempo så man kan njuta ordentligt av landskapen man glider igenom, dessutom finns soldäck med pool ombord. Avstånden mellan platserna är små och man upplever väldigt mycket på kort tid. Servicenivån ombord och komforten som helhet är förstklassig, det är helpension alla dagar och maten håller hög klass. Fartygen lägger dessutom till vid centralt belägna kajer och ofta går man iland mitt i stadskärnan. Mer bekvämt kan det inte bli.
Färdväg: Munchen-Vilshofen-Linz-Melk-Krems-Wien-Bratislava-Budapest.

7371_ama-private-balcony-HRDAG 1  ANKOMST MUNCHEN
Ankomst Munchen med flyg. Chaufför möter på flygplatsen för transport till fartyget som väntar i Vilshofen. Ombordstigning och incheckning i hytt. Gemensam cocktail/welcome reception följt av välkomstmiddag: ”the captain´s gala welcome dinner”.(M)

DAG 2  VILSHOFEN – PASSAU
Vi är kvar i distriktet Bayern. Förmiddagen på egen hand i staden Vilshofen med en gammal stadsdel som är trevlig att promenera i, belägen direkt vid Donau. Under lunchen ombord kryssar vi till den 2 000 år gamla Passau där det blir guidad stadstur till fots.(F-L-M)

437_waterways_HRDAG 3  LINZ
På morgonen ankommer vi österrikes näst största stad, Linz. Innan lunch ges tid på egen hand att utforska staden. På eftermiddagen blir det utflykt med buss till mysiga Gmunden intill Traunsee sjön, ett av österrikes populäraste utflyktsmål.(F-L-M)

DAG 4  MELK - KREMS
Vi kryssar genom den mycket vackra Wachaudalen. I Melk blir det guidad rundtur med besök i benediktinerklostret från 1 000-talet. Färden går vidare till Krems där det ges möjlighet att besöka medeltida staden Durnstein. Det var där den engelska konungen Richard the Lionheart fängslades i slutet av 1100-talet. Eftermiddagen avslutas med vinprovning hos en vinhandlare i Krems. Provning av lokala specialiteter utlovas. (F-L-M)

DAG 5  WIEN
Dagen inleds med sightseeingtur i sköna Wien där vi ser de största sevärdheterna. Operahuset, Hofburgpalatset och mycket annat hinner vi med. Eftermiddagen på egen hand. Bara att få insupa den härliga atmosfären med klassiska byggnader och små eleganta kaféer längs gatorna är värt besöket. Möjlighet att följa med på konsert i Wien på kvällen(mot tillägg) ges för alla kryssningsgäster, förutsatt att konserten inte blir inställd.(F-L-M)

karta-DonauDAG 6  WIEN – BRATISLAVA
På morgonen lämnar fartyget Wien för att sakta kryssa in i Slovakien och huvudstaden Bratislava. Guidad sightseeingtur står på programmet där vi lär känna staden närmare. Ståtliga slott, presidentpalats och sovjetinspirerad arkitektur varvas i en originell mix.(F-L-M)

DAG 7  BUDAPEST
I arla morgonstund glider vi in i Budapest, Ungerns huvudstad, med Buda på ena sidan och Pest på den andra sidan av Donau. Vi får följa med på en sightseeingtur och får se Matthiaskyrkan, fiskebastiljonen, Budaslottet och mycket mer. Budapest är idag en kulturell världsstad med museum, konst, marknader, shoppinggallerior och turister från världens alla hörn. På kvällen blir det en speciell avskedsmiddag ombord där vi också bjuds på levande musik av lokala, klassiskt skolade, musiker. (F-L-M)

DAG 8  BUDAPEST LANDSTIGNING
Efter frukost checkar vi ut från vår hytt och åker till flygplatsen för hemresa. Har man valt att stanna extranätter i Budapest ingår transport till hotellet istället för flygplatsen.

Prisindikation från 26 500 SEK per person, del i dubbelrum/hytt. I priset ingår 7 nätters kryssning, transport från flygplats till fartyget, 20 måltider inklusive dryck (vin, öl, läskedrycker, vatten), hamnavgifter, underhållning ombord och dricks på kryssningen. Kryssningen avgår bestämda datum. Internationellt flyg tillkommer.

Kontakta oss för information om avgångsdatum. Pris varierar beroende på hyttkategori. Det finns "Twin Window", "French Balcony" samt "Outside Balcony" kategorier på samtliga fartyg. Interiörbilden ovan är en variant av "French Balcony" kategori. "Twin Window" har endast fönster. Kryssningen går även i motsatt riktning och startar då i Budapest.

Valuta: Euro. Kreditkort fungerar allmänt.
El: 220 V, adapter behövs inte på de flesta fartygen. Adapter kan annars köpas ombord.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc. Ingen given summa dricks tillkommer ombord.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Inget visum krävs.
Övrigt: Promenadvänliga skor rekommenderas på land. Långbyxor/kjol och lågskor till middagar behövs.

© Rubinresor 2009-2018