Kryssningen är mångfacetterad och bjuder på väldigt mycket från hela Europa. Amsterdam och Köln, medeltida städer, grandiosa slott samt vindistrikt i både Frankrike och Tyskland. Förutom den vackra naturen längs själva Rhen och Mosel förstås. Dessutom blir det   en äkta bankett på ett av slotten.

Flodkryssningar i Europa har blivit mycket populärt, varför är inte svårt att förstå. Som med alla typer av kryssningar checkar man in och ut endast en gång men besöker flera platser. Kryssningarna går i lugnt och behagligt tempo så man kan njuta ordentligt av landskapen man glider igenom, dessutom finns soldäck med pool ombord. Avstånden mellan platserna är små och man upplever väldigt mycket på kort tid. Servicenivån ombord och komforten som helhet är förstklassig, det är helpension alla dagar och maten håller hög klass. Fartygen lägger dessutom till vid centralt belägna kajer och ofta går man iland mitt i stadskärnan. Mer bekvämt kan det inte bli.
Färdväg: Amsterdam-Köln-Cochem-Rudesheim-Speyer-Breisach-Basel.

DAG 1 ANKOMST AMSTERDAM
Ankomst Amsterdam med flyg. Transport till fartyget följt av ombordstigning och incheckning i hytt. Fartyget ligger still i Amsterdam hela natten och kvällen blir på egen hand, efter middagen kan stadens kvälls/nattliv utforskas? (M)
 
DAG 2 AMSTERDAM

Dagen i Amsterdam, kanske ta en kanalkryssning och besöka en blomstermarknad , utforska Van Gogh-museet , ta en cykeltur , eller besöka väderkvarnar i Zanse Schans? På kvällen är det gemensam cocktail/welcome reception ombord, följt av välkomstmiddag: ”The captain´s gala welcome dinner”. (F-L-M)

 DAG 3 KÖLN - ANDERNACH
Fartyget anländer Köln. Här kan man välja mellan en promenad i staden och en cykeltur. I Köln finns den omtalade och mäktiga domkyrkan Kölnerdomen. Senare på dagen anländer vi Andernach och beger oss till Burg Namedy slott på ett exklusivt besök . Slottet uppfördes på 13oo-talet och ägs sedan 1907 av prinsessan von Hohenzollern. På kvällen får vi njuta av champagne i riddarsalen följt av en bankett i slottets fantastiska bal- och spegelsal. (F-L-M)
 
DAG 4 COCHEM 

Ankomst Cochem, den mysigaste staden i hela Moseldalen, det ges tid till att upptäcka staden Cochem som består av smala gränder med gamla korsvirkeshus och stadens stolthet, slottet Reichsburg. Senare på eftermiddagen kryssar vi längs floden Mosel, och vi kan njuta av landskapet i den fantastiska dalen bestående av branta sluttningar med vinrankor och små charmiga byar. (F-L-M)
 
DAG 5 Rüdesheim
Kryssning längs den övre Rhen dalen, den del av Rhen som är den allra vackraste (mellan Koblenz och Bingen). Vid ankomsten i Rüdesheim finns möjlighet att upptäcka staden på egen hand, där finns mini-sightseeing tåg och man kan besöka ett musikinstrument museum, men också följa med på en tur till en vingård där det blir vinprovning. (F-L-M)
 
DAG 6 SPEYER
När morgonsolen tittar fram är fartyget i Speyer. Här ges möjlighet att upptäcka denna pittoreska medeltida stad på en guidad rundvandring. Senare stannar vi till hos en lokal familj för en speciell fikastund på te/kaffe och kaka följt av besök på Europas största teknik museum, Technik Museum Speyer, med äldre bilar, ubåtar och rymdfarkoster bland mycket annat. (F-L-M)
 
DAG 7 BREISACH

Välj mellan två utflykter till klassiska regioner, ena utflykten går över skogsklädda kullar till den fotogeniska Schwarzwald regionen i Tyskland, där körsbärsbrännvin som används i den världsberömda tårtan tillverkas. Det blir även ett stopp vid en gökursfabrik. Den andra är en resa till den medeltida och sagolika staden Colmar, Alsacevinernas huvudstad, i Frankrike. Där besöks en lokal vinkällare med vinprovning. (F-L-M)
 
DAG 8 BASEL LANDSTIGNING
Efter frukost checkar vi ut från vår hytt och åker till flygplatsen i Basel. (F)
 

Prisindikation från 27 500 SEK per person, del i dubbelrum/hytt. I priset ingår 7 nätters kryssning, transport från flygplats till fartyget, 20 måltider inklusive dryck (vin, öl, läskedrycker, vatten), hamnavgifter, underhållning ombord och dricks på kryssningen. Kryssningen avgår bestämda datum. Internationellt flyg tillkommer.

Kontakta oss för information om avgångsdatum. Pris varierar beroende på hyttkategori. Det finns "Twin Window", "French Balcony" samt "Outside Balcony" kategorier på samtliga fartyg. Interiörbilden i vår flodkryssning "Romantiska Donau" är en variant av "French Balcony" kategori. "Twin Window" har endast fönster. Kryssningen går även i motsatt riktning och startar då i Basel.

På flera av platserna erbjuds olika utflyktsalternativ, de ingår i kryssningens pris men genomförandet är beroende av deltagarantal och det kan bli så att någon utflykt inte genomförs om för få vill åka.

© Rubinresor 2009-2018