Flodkryssning_i_Amazonas 
flodkryssning-AmazonasRubinresor erbjuder även flodkryssningar i Amazonas, tre, fem eller sex dagar långa på Amazonfloden och Rio Negro. Båten avgår från Manaus på eftermiddagar för att sedan sakta glida fram genom en oslagbar natur i några dagar. Innan får vi en intressant föreläsning om de ekologiska systemen och vad som görs för att bevara dem.
Det är en riktig drömupplevelse att bo ombord på en båt i hjärtat av den mäktiga regnskogen. Längs resan görs även upptäcktsfärd från båten i små kanoter där vi paddlar in på mindre flodremsor, samt djungelvandring där vi bekantar oss med frukter och träd vi sannolikt aldrig sett förut. Vi får också ta del av det vardagliga livet i en by där vi gör ett stopp. Dofterna, grönskan och djuren ger en väldigt speciell inramning. Vi ser den jättelika  liljeväxten ”sjöarnas drottning” och håller kameran beredd för tukaner, papegojor, pirayor och delfiner. Helpension ombord.
Båten tar max 20 passagerare och erfaren besättning sköter allt och lite till. Kontakta oss för detaljerad information.

Valuta: Brasiliansk real BRL. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 100-220 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum.
Övrigt: Promenadvänliga skor och solskydd (Ilha Grande), oömma kläder, kikare, myggmedel och ficklampa (Amazonas) rekommenderas.

© Rubinresor 2009-2014