pdf32
En_tur_pa_lemurernas_o

Guide: engelsktalande  Antal dagar: 13 Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Antananarivo

1Magiska Madagaskar är ett charmigt och annorlunda naturparadis. Befolkningen är vänlig och turismen är i sin linda, dit åker man för att uppleva ett land med underbara naturresurser och inte för att uppleva storslagna hotell och moderniteter. Det finns helt enkelt inte. Där går livet i ett behagligt tempo och boendet på resan är av enkel karaktär. Ofta känns det som man rest bakåt i tiden och den genuina ön i indiska oceanen är för den som vill se något unikt och oexploaterat.

DAG 1 ANKOMST
Ankomst Antananarivo, öns livliga huvudstad. Engelsktalande lokalguide möter på flygplatsen för transport till hotellet. Staden har knappt en miljon invånare och är väl utbredd med låga hus. Många byggnader är franskinspirerade och byggdes i början av 1900-talet.

DAG 2 ANDASIBE
Efter frukost bär det av till Andasibe. En bilresa på ett par timmar genom madagaskisk landsbygd. Hela rundresan färdas vi i mycket moderna fordon som alla har luftkonditionering. I det natursköna området bor vi i charmiga och lite primitiva bungalows med halmtak. Alla med egna badrum och varmvatten.(F-M)

wWomenmadagaskarDAG 3 ANDASIBE
Hela dagen ägnas det underbara regnskogsområdet Périnet. Där lever kamiljonter, boaormar, en mängd exotiska fågelarter och Lemurer. Både de grå bambulemurerna och de lite ovanligare rödbröstade bruna lemurerna finns i området. Stora och mycket vackra orkidéer växer i tusental i Périnet och sätter extra färg på tillvaron.(F-M)

DAG 4 ANDASIBE
Vi besöker ett annat regnskogsområde, Mantadia National Park. Området är orört och spektakulärt, det finns knappt stigar. Terrängen är lite fränare med tät grönska och brantare backar. Där lever massor av sällsynta fågelarter och den svart-vita lemuren.(F-M)

DAG 5 ANDASIBE – ANTSIRABE
Efter frukost beger vi oss ut på landsbygden för att färdas söderut. Det blir resa genom glesväxt skog och risfält till den högt belägna universitetsstaden Antsirabe. Det är en mysig stad med flera byggnader i europeisk stil och det vimlar av cykeltaxi vars chaufförer mer än gärna erbjuder en tur runt staden. En sådan tur är att rekommendera. Staden grundades av en norsk missionär vilket sägs förklara byggnadsstilen och varför det finns flera kyrkor.(F-M)

DAG 6 ANTSIRABE SJÖAR - FIANARANTSOABaobabtrees
Antsirabe är mest känt för två vulkaniska sjöar, Tritriva and Andraikiba, med mycket vackra vyer. Vi startar därför dagen med en tur till sjöarna. Nästa anhalt blir Ambositra, staden som blivit känd för sitt hantverk. Vi gör ett stopp för att stanna till vid några av hantverksbodarna. Vi färdas genom ett flackt landskap och passerar små byar där vi får en inblick i det vardagliga livet. Vi ankommer den lilla staden Fianarantsoa, Betsieleo-stammens huvudstad, under eftermiddagen.(F-M)

DAG 7 FIANARANTSOA – ISALO
Den lilla byn Ambalavao där vi tittar in i en pappersfabrik och följer tillverkning av papper som framställs för hand av Avoha trädens bark och fibrer.
Vi åker sydväst och kommer till Isalo nationalpark, där möts vi av ovanlig natur med sjöar som också är fantastiska naturliga simbassänger, grässlätter, sandsten och dramatiska klippformationer.(F-M)

DAG 8 ISALO
Hela dagen tillbringas i den fascinerande nationalparken Isalo. Bland många djur lever där ringsvansade lemurer, kameleonter och mer än 50 olika fågelarter.(F-M)

DAG 9 ISALO – IFATY
Vi lämnar Isalo och beger oss av mot kusten och Ifaty. Vi passerar områden med de omtalade baobabträden (apbrödsträden). Madagaskar är ett av få länder i världen där man kan se dessa träd. Ifaty var en gång i tiden två fiskebyar som idag blivit en mycket trevlig badort. Stränderna är fina och omgivna av korallrev, vattnet är klart och mindre restauranger med utsökt mat finns det gott om. I skymningen kommer alltid fiskebåtarna tillbaka, på stranden blir det då liv och aktivitet med glada tillrop när fiskarna jämför dagens fångst. En fångst som sedan serveras på de lokala restaurangerna där man avnjuter middagen barfota iklädd endast en tunn tröja och kortbyxor.(F-M)

MadagaskarBeachDAG 10 – 11 IFATY
Dagarna till att njuta av livet i Ifaty med sol och bad. Naturen i och kring Ifaty är dessutom spännande med olika baobab- och octopusträd samt stora kaktusar.(F-M)

DAG 12 IFATY – TULEAR – ANTANANARIVO
Transport till flygplatsen i Tulear för inrikesflyg till Antananarivo. Kanske ett besök på den stora utomhusmarknaden, Zoman, lockar?(F-M)

DAG 13 AVRESA
Efter frukost blir det transport till flygplatsen för hemresa.(F)

Prisindikation 27 500 SEK per person, del i dubbelrum. Halvpension och inrikesflyg Tulear-Antananarivo ingår. Internationellt flyg tillkommer. Madagaskar kan även kombineras med Mauritius.


Valuta: Malagasy franc. Kreditkort accepteras på större hotell. Kontanter i USD eller Euro rekommenderas.
El: 220 V, adapter krävs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum krävs. Kan sökas på plats eller på generalkonsulatet i Stockholm. Kostnad ca 140 SEK.
Övrigt: Promenadvänliga skor och solskydd rekommenderas.

© Rubinresor 2009-2018